PR-materiale

Pressebilleder

(Pressetekst findes på siden her, under billederne)
 
Billederne herunder kan frit anvendes til pressebrug. Klik på det ønskede billede for at hente en version i høj opløsning (i jpg-format - ønskes en version i tiff er dette også muligt ved at kontakte os pr. mail).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Generel pressetekst

Mira kvartetten er af den usædvanlige slags, der har holdt sammen i mange år. I 1999 startede kvartetten sit virke, og det var fire solospillere fra forskellige landsdele, der fandt sammen for at fordybe sig i kammermusikken, som i den grad er deres fælles passion. De fire erfarne kammermusikere klæder hinanden og suplerer hinanden i deres engagement for at få det fantastiske repetoire ud over rampen, og ud til publikum.
Mira kvartetten har lige siden sin forrygende start været en flittig gæst i kammermusikforeninger og kirker og på festivaller landet over.


I starten af karrieren spillede de nogle gange i Tivolis festival, til både publikums og anmeldernes begejstring, og det medførte bl.a. en god kontakt med DR, der optog og sendte en stor del af kvartettens koncerter. I årerne derefter gæstede kvartetten Wien flere gange bl.a. for at hente inspiration hos Alban Berg kvartetten og for at spille koncerter. I 2009 var kvartetten inviteret til Polen for at spille koncerter med bl.a. ny nordisk musik. Kvartetten har også ved siden af det klassiske og romantiske repetoire uropført adskillige værker der er skrevet til dem.


I 2009 havde kvartetten et rigtig godt samarbejde med cellisten David Geringas, med hvem de spillede Schuberts strygekvintet. Kvartetten har i den kommende tid et samarbejde med pianisten Bengt Forsberg, med hvem de skal spille Brahms og Sjostakovits´ klaverkvintetter-

Mira-kvartetten gæstede i sommeren 2015 den færøeske musikfestival Summar-tonar, hvor de spillede flere koncerter og bl.a. uropførte musik af den færøeske komponist Kristian Blak.


Ligeledes spillede Mira-kvartetten i Tivolis koncertsal i deres sommer-kammermusikserie, hvor de i anledning af Carl Nielsen året spillede en af Carl Nielsens store kvartetter sammen med Stravinski og Mozart.


I 2016 har kvartetten koncerter, hvor de opfører hele Bach´ Kunst der Fuge i forskellige sammenhænge, endvidere gæster kvartetten Holmbo i Horsens med et spændende program med accordeonisten Adam Ørvad.

Ixtlan Graphic 2010